Resa

En tripp till Pisa

Våra engelska vänner Richard och Geraldine var också med. Självklart blev det besök i Lucca och Florens också!
lutande-tornet-1634
Tornet lutar ganska rejält och ville man göra ett besök inne i tornet fick man punga ut med 18 euro/person … Det var trots allt några som ville titta på insidan, ni ser kön. Det var också flertalet som försökte stötta upp tornet … och väldigt många turister med selfiepinne i handen som satt och låg lite överallt, allt för att få en bra selfie, med tornet i bakgrunden. Kvinna kommer aldrig att köpa en selfiepinne …

kupolen-1635
In i denna byggnad gick vi, vackert som 17. Här inne blev jag också tillsagd att vara tyst av en guide. Tog förfärligt illa vid mig eftersom jag gick i min egen lilla värld och tittade på alla fantastiska väggmålningar etc. Blev kränkt rent av och förstod inte, gestikulerade hej vilt att jag minsann inte pratat. Guiden nickade och gestikulerade tillbaks med ett finger framför munnen, fan jag ville strypa karln! Så blev jag varse att Iceman och Richard pratade glatt med varann samtidigt som en kvinna gick innanför den avstängda delen och började ljuda. En fantastisk akustik var det säkert men det kunde jag inte ta till mig just då. Jag råkar alltid ut för sånt här, blir beskylld för saker som jag är oskyldig till. Irriterande! Gubbarna tystnade i samma stund som kvinnan började ljuda, om det är någon som undrar.

smal-gata-1610
Det är många smala gator och gränder överallt.

spa-i-pisa-1652Ett Spa hittade vi också i Pisa, väldigt gammalt som synes. Ett perfekt tillhåll för stadens hemlösa. (Kvinna såg spår från dem, jag är väl kanske yrkesskadad?)

kyrka-i-lucca-1511
Lucca, staden med över 100 kyrkor. Här en av dem.

puccini-staty-i-lucca-1521
Här sitter Puccini och filosoferar över sina verk, La Boheme kanske eller rentav Tosca vad vet jag. Han föddes i Lucca och dog i Belgien 1924, 65 år gammal.

Till Florens åkte vi utan Richard och Geraldine eftersom de åkte hem till England samma dag. vacker-dorr-1546 Katedralen i Florens, ett magnifik dörrpar. Hela byggnaden var fantastisk

katedralen-1535
och allt fick inte plats i min lilla Canon.

florens-1595
På bron är det fullt med butiker, kul tyckte kvinna och tog det långa benet före det korta. Besvikelsen var ett faktum när jag upptäckte att det bara var juvelerare i varenda butik.

maserati-1606
Fina dyra lyxbilar fanns det gott om, här en Maserati, snygg eller hur!

halle-florens-1578
Avslutar Italienresan med en bild på kära Iceman.

Summa summarum
Fint väder, runt 24-26 grader om dagarna och lite svalare mot kvällen. Helt OK. Det hällregnande en kväll när vi gick ut för att äta. Maten var god överlag men jag gör godare lasagne själv. Turista i Pisa klarar man av på ca en dag, kanske en och halv dag om det ska turistas och shoppas också. Det var sjukt många turister, blev lite jobbigt att försöka fota attraktioner utan folk, till slut gav jag upp och fotade hej vilt. En skön och välbehövlig semestertripp var det.
Kvinna hälsar Bless bless

2 kommentarer på “En tripp till Pisa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s