Familj · Natur · Resa

Som sällskapsresan

Dagen började i arla morgonstund, inte ens solen hade gått upp. En snabb frukost och en snabb promenad till ett annat hotell en bit bort. Där blev vi upphämtade av en stor turistbuss som tog oss på äventyr!


Först stannade vi på en aloe vera plantage. En kvinna berättade för oss hur de skördade aloen och att den var bra för många olika åkommor och blessyrer. Inte alla tror på aloe verans underverk…! (Läs Iceman) Kvinna köpte i alla fall en liten bebisplanta och en flaska med ren aloe vera (som inte luktar så gott).

Nästa stop var på en olivplantage.


I liten skala producerade de olivolja och oliver på burk, olivtvål och lite annat smått och gott. Vi fick lite bröd, olivolja, mm att smörja kråset med. Härifrån gick vi med en flaska olivolja och en liten burk med olivsmörja som är bra till torra händer.

Avslutningsvis stannade vi vid en grottby och hälsade på Peppe och Isabell i deras grotta där de bott i hela sitt liv och dessutom uppfostrat 6 barn.

Vid grottbyn fick vi också canarisk lunch på restaurangen som låg i anslutning till grottorna.

En bra dag som avslutas med eftermiddagssol på takterrassen. Det gör inte så mycket att vi missade marknaden, kan kvinna tycka.


Bless bless

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s