Familj · Natur · Resa

Sammanfattning av veckan på Arguineguin

Hej mitt vinterland, nu är jag här. Nu biter frosten i min kind, ty kall är kvällen och vinter håll i dig!
vinterbild-2
Så, nu har jag delgivit min åsikt. Kvinna gillar vinter och mycket snö men det var inte kul att komma hem i natt till -11 grader och dessutom vara lättklädd om fötterna. Jo, så snodde jag snodde några textrader av ‘Hej mitt vinterland’ och satte ihop raderna efter eget tycke, här ovan. Kvinna har haft visan i huvudet sen jag klev av planet på Arlanda. Fryser gör jag också, brr!

En bussresa till en Aloe Vera plantage och Olivplantage gjorde vi på tisdagen. Vi trodde vi skulle vara yngst (vi kände oss väldigt unga när vi klev på bussen i alla fall) men ack vad vi bedrog oss, det klev på både en barnfamilj och ett ungt par. Vi får helt enkelt inse att vi snart hör till pensionärernas grupp.
Först blev det ett stopp på Aloe Vera plantagen.
aloe-vera-1734
Många plantor och riktigt roligt att se hur de gör när de skördar dessa plantor. Kvinna köpte med sig en liten bebisplanta hem, som jag ska försöka vårda ömt så att den växer och frodas.
farbror-oliv-1746
Den här goa gubben ägde olivplantagen vi besökte, kunde ingen engelska men var en jäkel på kroppsspråk. Han berättade via gester och spanska att han bodde på plantagen i ett hus med sin fru och i grannhuset bodde x-frun. Han var en liten linslus, smilade upp sig när han såg att jag tog fram kameran och blinkade med ena ögat och log när jag tog ner kameran.

Oliver på träd och oliver i tunnor, i tunnorna ska de förvaras i två år innan de hälls upp på burkar.

Det bjöds också på smakprover från plantagen och en liten försäljning av oliver mm fanns också.

gro%cc%88nt-berg-1784
Vi hyrde bil en dag, den enda molniga dagen för övrigt. Tog en tur mot Mogán och förbi. Stannade vid en rastplats med grönskimrande berg.

Canarieön bjöd på många slingriga vägar och branta stup.

Vi har haft en helt sjusärdeles bra vecka, god mat, härlig sol (inte för varmt) och ett bra lägenhetshotell med en komplett utrustning i det lilla köket. Kvällssol på balkongen och en härlig takterrass fanns det också. Tyvärr håller de på att bygga ett bostadshus på granntomten och det ska tydligen bli högt vad vi fått höra. Anar att det blivande huset kommer att skymma den härliga kvällssolen.

Bless bless

2 kommentarer på “Sammanfattning av veckan på Arguineguin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s