Familj · Hemma

En vanlig lördag

Ja, vanlig och vanlig, den här lördagen var utan planer, utan något särskilt på agendan. Kan också vara skönt. Klev inte ur sängen förrän 9.30 då Iceman hade frukosten färdig.

Efter en lång dusch satte jag mig med Bassens tröja och sydde de sista stygnen och fäste alla trådar. Ett riktigt evighetsprojekt, kvinna kroknade många gånger. Om jag gör någon mer pippitröja ska det användas rundsticka så jag slipper de aviga varven.

bassetro%cc%88ja-1851
Jag gillar den, skulle vilja ha en själv också men att sticka en till mig själv kommer aldrig att bli av.

tulpaner-1862
När Bassens tröja var tvättad och lagd på tork satte jag mig vid köksbordet och tittade på tulpanerna och insåg att jag ska nog plocka borta alla röda detaljer i köket. Bort med rödrutiga gardiner och rödrandig duk, fram med strykjärnet och strykbrädan. Leta reda på andra gardiner i garderoben (hatar att stryka gardiner). Men nu hänger det andra gardiner i köket i alla fall, det känns bra.

tulpangardin-1871
Passar bra ihop med tulpanerna på köksbordet!

Äggtema
Det är ett tema i helgen i en fotografgrupp på facebook och jag fick för mig att jag skulle göra något äggigt.

kastrull

Varför inte pochera ett ägg tänkte jag och satte igång.

pocherade-a%cc%88gg-1873
Kände mig alldeles ringrostig, hur var det nu igen, skulle det inte vara lite ättika i vattnet också … hällde i en skvätt ättika och satte fart på en virvel i vattnet och så ner med ägget. Inser att kastrullen är förliten, får inte till en riktig virvel …

pocherade-a%cc%88gg
Resultatet blev ganska hyfsat ändå. Ägg nr 2 blev ett riktigt magplask och får inte vara med på bild. Till middag i kväll blir det rostade rotfukter med torskrygg och pocherade ägg, om ni undrar alltså.
Bless bless

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s