Familj · Natur · Resa

Trysil en vecka …

är en lisa för själen. Kvinna och Iceman åker upp till Trysil en vecka varje år, när det är som mest tröttsamt i mitten av Sverige. Mörkt, grått och ingen snö, det är ingen bra kombo i kvinnas liv. Våra vänner Ann-C och T följde med oss i år, alltid kul med sällskap i stugan och i backen. Härliga skidturer, soligt vissa dagar och mindre sol andra dagar, jobbiga ben som inte orkar (måste börja träna igen) stå emot snövallarna i pisten på eftermiddagarna, värkande knän på kvällarna. Bullar i knävecken, värkande lår … alltid värst dag 3 sägs det … i år varade dag tre i tre dagar … Rummi Kub eller Fia med knuff efter middagen på kvällarna. Summa summarum, en härlig vecka med bra väder, bra backar och med goa rara vänner. Det gör gott i min kropp.

img_0487

Utsikt över nejden

På väg ner till Knettsettra för en våffla i solen.

img_0492

Ett besök på toppen blev det också, härlig dag med strålande sol.

Iceman i solen i Knettsettra!

Vi var lite sugna på att testa andra skidor så vi gick bort till skidboden och hyrde skidor några dagar. Iceman hyrde storslalomskidor, själv valde jag ‘lillslalom’. Jo, det var skillnad kan  jag säga. Forcerade snövallarna i pisten lekande lätt.

Sista åket för den här veckan

Lördagmorgon och hemgång. Efter frukost städade vi ur stugan och packade bilen full, den blev nästan lika fullpackad som när vi åkte upp.
Vi åkte nonstop hela vägen hem, ingen lunch, ingen kisspaus, bara åkte och åkte 6 tim och 5 min. Hemma bar vi in all packning och åkte till affären för att fylla på vår tomma kyl.

Vad blir det för mat?

Frysen är full med fisk så det var ett enkelt val. Det blev en fiskgryta. Mumsigt gott!
Bless bless

2 kommentarer på “Trysil en vecka …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s