Familj · Fåglar · Foto · Natur · Södertälje

Ledig dag mitt i veckan

Inte så dumt kan kvinna tycka! Började dagen med att ta med mamman till hennes specialistläkare i Liljeholmen. Det är långt att gå från parkeringen till mottagningen för mamman, så jag gick ner i källaren och hämtade hennes rullstol, parkerade morsan i densamma och rullade ut till bilen. Sen var det stopp! När mamman satt sig i bilen skulle jag fälla ihop den där förbenade rullstolen, det gick ju inte och tung var den också, så att lyfta in den utan att fälla ihop den var inte att tänka på. Rullade in saken igen och plockade med mig rullatorn i stället, lätt som en plätt att fälla ihop och slänga in i bilen.

Efter besöket brukar vi alltid fika eller äta lunch men i dag hade mamman inte nån större lust så vi åkte raka vägen hem till henne. Hon var ganska så trött, hon somnade nog i soffan skulle jag tro. På vägen hem åkte jag förbi Burger King, sen hem och byta om och hänga på sig kameran. En del går ut och går med sin hund, kvinna går ut och går med sin kamera men först tog jag bilen till Ragnhildsborg sen ut och gå. Tänkte jag skulle ta mig upp till masten … Ville åt utsikten liksom!

Masten-6773
Det gick inte så bra, hittade inte riktigt stigen upp dit men det gjorde inte så mycket, kvinna hittade mycket annat i stället.

Ragnhildsborg-6636

Jag nöjde mig med den här vyn, inte så tokig den heller. Ragnhildsborg! Jag fortsatte ner mot badet för att se om det fanns något att se. Några intressanta pippisar hittade jag allt. Hackspetten till exempel.

Hackspett-6672
Där satt hon och hackade på en grankotte, struntade fullkomligt i mig.

Rolfberget-6688
Gick förbi den här skylten och fick lust att gå dit men ångrade mig tio meter in i skogen, kommunen behöver se över sin natur, ta reda på vindfällen mm.
Gick inte att gå där, hallå!! Kvinna fortsatte mot badet.

Första, förlåt, andra pippisen för dagen då.
Fiskmås-
Fiskmås

Tittar ut mot bryggan och ser två svartvita fåglar ligga och sova på bryggan. Ejderhanar tänkte jag men näe va, inte i Mälaren för jösse namn.
Storskrake-6740
Men jag nöjer mig med Storskrake, inte så tokigt det heller.

Sädesärla-6816
Sädesärlan trippade omkring i sanden …

Sen kom vi till dagens top of the notch
Mindre Strandpipare-
Mindre Strandpipare

Mindre strandpipare-6793
Bonusbild
Ja, det var min fågelskörd i dag, kvinna är överlycklig!

Till sist då, eftersom jag var så nära …
Skepparstugan-6821
Skepparstugan, mammas barndomshem.

Kvinna hälsar bless bless

2 kommentarer på “Ledig dag mitt i veckan

  1. Åh…. fina bilder! Synd att jag inte kunde hänga på , då hade vi kommit till masten!! Rolfberget är också en tjusig utsiktsplats. Knöligt att gå dit, men det går! Next time!!
    Kram!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s