Familj · Fåglar · Foto · Natur · Södertälje

Söndagsutflykt

Det har varit en skön Söndag, härlig Söndag. Det är ganska skönt att inte ha några måsten, bara göra det som finns lust till, ja förutom att mamman i mitt liv måste få sitt söndagsbesök. Vi åkte ut i skogen med kameran, ja kvinna har ingen hund, så då får det bli kameran. Ganska bekvämt är det också, kameran behöver ingen kvällspromenad eller morgonpromenad. Den behöver egentligen inte så mycket mer än ett laddat batteri då och då, vilket kan tyckas är ganska bekvämt och jag inbillar mig att kameran väger ungefär som en Chihuahua, med andra ord, lätt att bära!

Det finns ganska många rekreationsområden i Södertäljes omnejd. I dag valde vi Lina Naturreservat, ett trevligt strövområde med mycket att se … ibland.
Naturupplevelsen började redan hemma ute på uppfarten!
Sorgmantel-6829
Sorgmantel i grannens träd, en praktfjäril som jag inte ser så ofta och kameran hade jag i handen.

Ut mot Lina och Naturreservatet
stigen, Lina Naturreservat-
Vi gick mot fågeltornet … kvinna vill ju skåda pippisar, fota pippisar men i dag var det svårt med fotograferandet, vete tusan vart fokus försvann!

Sädesärla-6867
Det kom en sädesärla och parkerade sig på ett vasstrå men fokus var inte med mig som sagt, bara sudd. Tycker i alla fall att pippisen var lite häftig här, så han får vara med ändå. Det fanns också en hel del sothönor, ett par svarthakedopping, en sovande gräsand!, en sångsvan, en fisktärna med en fisk i näbben eller var det en silvertärna … och ingen av dem i fokus …!

Galopperande sothöna-6864
En galopperande sothöna fick jag också på bild om än suddig, det ser ut som hon kan vrida benen i 180 grader.

Lagom när vi klättrade ner från fågeltornet började det att regna.
Regnstänk-6877
Om nu kvinna kan kalla detta regn, snarare ett lätt duggregn, stackars kameran stoppades ned i Icemans ryggsäck en stund. Vem vill ha en blöt kamera …!

Mora torp, Lina naturreservat-
Så kom vi då slutligen fram till Mora Torp, någonstans på vägen dit hamnade vi utanför själva stigen så det blev till att gå i snårig skog och sen på åkern en låååång bit. Vi hittade ett grävlingsgryt och är ganska säkra på att vi såg spår efter vilda svin. En upplevelse i sig, kan kvinna tycka.

Äppelblom-6897
Hemma på morsans gata har äppelträden börjat blomma!

Kvinna hälsar bless bless

En kommentar på “Söndagsutflykt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s