Hemma · Södertälje

Ensam hemma?

Jag var ute och sprang när en svart mellanpudel kom emot mig. Jag brydde mig inte först men hunden vände och sprang efter mig. Jag stannade och böjde mig ner, såg att vovven nog varit ute på vift ett tag. Den hade skavsår under selen som den hade på sig och på selen hängde en namnbricka med telefonnr. Ett barn svarade och jag frågade efter mamma eller pappa. Barnet, en pojk på 12-13 år lät orolig och frågade om det var tragiska nyheter. Jag berättade att jag hittat hans hund. Han blev jätteglad och bad mig komma upp med hunden, han bodde i närheten sa han. En fin gammal våning med knarrande ekparkett och högt i tak. Pojken var ensam hemma så jag tänkte att jag måste visa honom var hunden hade ett sår som behövde skötas om. Pojken lyfte upp hunden och klämde och kände samtidigt som han muttrade behöver jag mala ner dig också?

Jag tyckte det lät konstigt och anade oråd så jag frågade vart hans föräldrar var någonstans? Killen gav mig det läskigaste leende jag någonsin sett och säger att föräldrarna var så besvärliga och elaka så att han hade malt ner dom…

sedan spårade drömmen ur och jag vaknade strax efter det. Nu ska jag ut och springa. 🤪
Kanske möter jag en svart mellanpudel …

5 kommentarer på “Ensam hemma?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s