Foto · Hemma · Södertälje

Nationaldag

Tidigare svenska flaggans dag. Dagen då Gustav Vasa valdes till kung i Strängnäs och Sverige blev ett fritt land och bröt sig ur Kalmarunionen för väldigt många år sedan, år 1523 närmare bestämt. Dagen blev helgdag 2005.

Tankarna förde mig vidare till vår nationalsång, en gammal folkvisa som Richard Dybäck har skrivit texten till. Han dog för övrigt år 1877 i Södertälje. Du gamla du fria har aldrig officiellt blivit utsedd till Sveriges nationalsång.
Kvinna firar dagen genom att blogga lite, samtidigt som jag konstaterar att i dag är det en typisk Isländsk fin sommardag. Skítkallt i skuggan och helt ok i solen, om den visar sig.

Gräslök-5125
I morse innan solen försvann i massor av moln, tog jag kameran på promenad i min pygmeträdgård.

Alpklematis-5108
Alpklematis (den här bilden hittade jag i kameran)

Fröhus-5144
utblommad Alpklematis, som den ser ut just nu.

Paradisbuske-5139
Paradisbuske

Krasse-5159
Slingerkrasse

Tobak-5119
Tobaksblomster

Nu måste jag ta mig i kragen och göra något nyttigt, promenera ihop några tusen steg kanske, samtidigt som jag tänker ut vad det blir middag.

Bless bless

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s