Foto · Hemma · Södertälje

Lördag hela veckan

Det är i alla fall vad jag önskar just nu, lördag hela veckan. Vill göra så mycket annat än att jobba … Pension tror jag är ett annat ord som passar bra in … Hittat drömhuset har jag gjort också! Men men det finns fler drömkåkar. Nog om det, idag har kvinna varit flitig. Städat ur en skräplåda, bara två kvar … en skräplåda är ett ställe en slänger ner allt som måste undan när städfirman kommer. Det är papper, halstabletter, enstaka kronor, suddgummi, pennor, pannlampa mm … Ja ni fattar. En skräplåda kan jag acceptera men tre! Iceman protesterade vilt när jag skulle ta tag i låda två, han är sorteraren i familjen, klipper bort snören från plastpåsar osv, sorterar våra sopor helt enkelt, han tyckte att de andra lådorna kunde vänta till en regnig dag.

Vi åkte till Plantagen för att inhandla en planta till hålet vi åstadkommit när vi möblerade om i rabatten förra helgen. Det blev en blomma som jag redan glömt namnet på men den blir nog bra där i rabatten.

Sen har vi besökt mamman i  mitt liv, brukar göra det på söndagar men i morgon har vi inte tid.

När vi kom hem gick jag över till en av grannarna och plockade lite plommon från deras träd. Trädet är fullt av plommon det syntes inte att jag tog 2 kg. Nu har jag kokat marmelad.

Plommonmarmelad-6832.jpg
Älskar plommonmarmelad, det är det godaste jag vet.

Plommonmarmelad-6836
Fick leta som en tok efter glasburkar, jag hade några små burkar och en stor burk med gummipackning och snäpplock. Ska kolla på jobbet på måndag om jag inte gömt undan några glasburkar där så att jag kan sno ännu mer plommon. Inte har kvinna koll på datumet heller ser jag nu. Det är faktiskt den 11 augusti idag.

Så har jag gjort fruktjuice också, på äpple, kiwi och ingefära. Gott som tusingen blev det.

Fruktjuice-6815
Min artisktiska ådra lyser med sin frånvaro men jag gör så gott jag kan när jag komponerar bilder efter bilden jag har i huvudet. Tycker andra lyckas så mycket bättre!

Kristallkula-6842
Kvinna har blivit med kristallkula, nu ska jag bara lära mig fota genom den också.

Bless bless

6 kommentarer på “Lördag hela veckan

 1. Här finns också skräplådor … bra att ha, men fordrar lite utrensning ibland 🙂
  Plommonmarmelad och egengjord fruktjuice – himmel så gott det låter! Vårt plommonträd dog för några år sedan och kompisen som jag brukar få av avled i våras, så numer blir jag utan plommon. Emellertid saknar jag kompisen mer än plommonen.
  Jag vill också ha en kristallkula, men har inte kommit till skott än.
  Jag tycker du är duktig att komponera dina bilder! Snyggt!

  Gilla

 2. plommonmarmelad är gott. jag brukade också göra det när jag var med trägård, nu också om jag får tag på rätta plommonen.
  skräplådor har jag däremot inga nu. har haft det i större bostäder, men nu när vi har downsizad finns det helt enkelt inte plats för en sån! och det är bara bra.

  Gilla

 3. Skräplådor har man för många av…. konstigt nog!!
  Och det är ju fina arrangerade bilder. Det är jag superdålig på…
  Plommonmarmelad är supergott…. har inget plommonträd länge dock…🙁
  Men äpplen……
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s