Okategoriserade

Midsommarhelg

Kvinna som är en stor badkruka (och inte gärna badar om det inte är ljummet i vattnet) har faktiskt badat i dag. Första och sista gången på en och samma gång! Jag såg en spindel i vattnet, alldeles bredvid mig simmade den. Hörde gjorde den också, för när jag skrek simmade den in i sitt bo igen. Huva!

Voffen har också badat, när övertalningsförsöken att komma ner till oss i vattnet inte hjälpte tog jag till tvång. Milt sådant, jag lockade honom till mig och höll honom runt ryggen och tvingade ut honom en bit i vattnet. Benen var som stela pinnar, han ville inte alls vara med om detta. Men så plötsligt när han inte längre kunde stå på mina fötter började han att simma och vi jublade och förde ett herrans oväsen om vilken duktig hund han är. Vi tar det lite i taget, han fattar så småningom att det är skönt med ett dopp i vattnet. Ja, jag höll i honom hela tiden om någon undrar. Efter de få simtagen fick han gå upp på land och där gjorde han sitt bästa för att blöta ner våra kläder. Hämnden är ljuv 😛

Nybadad

Jag lade ett spår också som voffen tog klockrent, det var riktigt kul att se. Som föremål i spåret är utnötta strumpor roligare än gamla handskar, har jag lärt mig nu. Handskarna nosade han bara lite på och gick sedan vidare men när han hittade strumporna, då jäklar blev det plötsligt skitkul.

Vårt midsommarfirande i går var av den lugna sorten. Hemmavid ute på altanen intog vi middagen bestående av sill och potatis med tillbehör.

Senare på kvällen tog vi en kvällspromenad och stötte på föräldrarna till vår före detta granne. De var också på kvällspromenad med sin hund och vi slog följe när det visade sig att vi var på väg åt samma håll. Vi gick utmed kanalen och tittade på allt folk som var där och spelade kubb, grillade eller bara allmänt njöt av den härliga kvällen.

Korpuddsparken med Igelsta värmeverk i bakgrunden
Längre ut än så här blir det inte om voff får bestämma

Bless bless

6 kommentarer på “Midsommarhelg

  1. Minns när jag besökte min kusin i Göteborg under det tidiga 90-talet, hon hade då en vattenapporterande hund, en flatcoated retriever om jag inte minns fel, så fort hunden såg vatten ville den hoppa i, särskilt om det låg en pinne i vattnet. Vi gjorde en utflykt till Marstrand, det var i början av maj, så temperaturen i havet var inte behaglig. Hunden fick syn på en boj som flöt i vattnet och kastade sig i havet, bojen tillhörde ett fisknät som hunden försökte dra in mot land. Vi insåg snabbt att hunden fastnat i fisknätet, så vi fick kasta av oss kläderna och kasta oss i det kalla vattnet och trassla ut hunden ur fisknätet. När vi kom upp land igen så stod en barnfamilj framför oss, dom höll för ögonen på sina döttrar – hunden var kopplad resten av den dagen.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s