Okategoriserade

Andra helgen i Kabelina

Det är compact living på hög nivå, ett klädesplagg framme och det är stökigt men det finns gott om skåp att stuva in prylar i, så det är inte ett problem om man lägger tillbaks grejerna direkt. Ett vinterförtält är också beställt som ska sättas upp innan snön kommer, jag tror det kommer att underlätta ganska mycket, till exempel med förvaring av diverse prylar. Vi har inte koll på allting än, som värmen då . Vi tar tag i det nästa helg, det börjar ju bli kyligare ute nu men hittills har vi haft mellan 18 – 19 grader i husvagnen, vilket har varit ganska skönt.

Det regnade som bara den i fredags och det var så mysigt att kura därinne i vårt lilla hus på hjul, lyssnandes på smattret på husvagnstaket. Det regnade även på lördagen, började lite lätt under tiden Iceman lade ett spår till lilla voff för att sedan öka i styrka till idiotiskt hällregn. När spåret legat i tre timmar tyckte jag att det var dags att gå ut, även om det regnade som sjutton. Det blev regnställ på och ut i skogen. På med selen på voff och kommando ”Spår” och han fattade galoppen och stoppade nosen i backen och började att jobba. Det går inte fort när spåret legat i flera timmar, han jobbar mer i cirklar då, för att kolla (antar jag) att han är på rätt väg. Under stock och över sten bar det i väg och hittade alla föremål som var utlagda gjorde han också. Han fixade spåret fast det hällregnat non stop i tre timmar.

Söndagen bjöd på utflykt till Västra Stendörren i strålande solsken och galen voff. Vi var ju inte ensamma hundägare där så att säga och nya hundar ska man hälsa på, säger voff, medan husse och matte säger annat. Vi träffade på en Finsk Lapphund som han fick hälsa på men det slutade i rejäla morrningar hos bägge vovvarna. Det orkade vi inte med så vi drog motsträvig voff med oss åt ena hållet och den andra finnen gick snällt med sina människor åt andra hållet. Kanske borde jag döpa om lilla voff till kaxiga voff …!

Små söta fiskar och maneter

Vacker voff på en klippa i solen, inte lös om nu någon tror det, jag suddade ut kopplet i ett redigeringsprogram.

På vägen tillbaka till husvagnen såg vi en älg som sprang över vägen

Älgen som snällt stannade i skogsbrynet

Jag tyckte att älgen haltade lite när han sprang över vägen men det gick ju så jäkla snabbt så säker var jag inte. Nu när jag ser på bilden, efter att jag redigerat den, tycker jag att höger framben ser ut att vara lite i fel vinkel …

Efter älgupplevelsen fick vi syn på en havsörn och sen en till, det gjorde vår dag kan jag lugnt påstå.

Till sist!

Idag har lilla voff varit på återbesök till veterinären, han har svamp i ena örat och blivit behandlad för det i tio dagar med cortison, örat ser bra ut nu men vi ska stryka på lite cortison i tre dagar till för örat är fortfarande lite rött. Det är inget han gillar direkt och försöker gärna smyga undan när han ser att jag kommer med cortisondropparna, lille plutt!

Bless bless

4 kommentarer på “Andra helgen i Kabelina

  1. Skillnaden mellan hund och katt slår mig, en hund vill vara en aktiv del av familjen (flocken), katten här hemma är i och för sig väldigt social för att vara en katt, han pratar mycket (jamar). Men som de flesta katter ligger han mestadels och sover, när man sitter och arbetar hemma så sover han bredvid eller bakom datorn. Att få honom att följa ett spår?… tjena, det händer inte, han skulle hoppa upp i soffan och sova istället.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s