Okategoriserade

Inte så kul med jul

I år känns det som om julen kvittar, vi skippar julen men ändå inte. Det blir ingen familjeträff med julklappslek och det blir ingen julmat att tala om. Kvinna har beställt julmat för 2 personer från storsonens jobb, tänker att det är onödigt att trilla köttbullar, lägga in sill, griljera skinka som man ledsnar på snart nog. Kidsen sprider ut sig och kommer förbi när det passar dem även om de får leta efter oss, kanske är vi i husvagnen, kanske är vi hemma, vem vet …

Annars jobbar jag på i Veteranpoolen och trivs förbaskat bra med det jag gör. De blir ju glada när jag kommer och för lite sällskap, berättar om ditten och datten, hur det var förr … Kvinna lyssnar och ställer frågor och jag får höra mer om ditten och datten. Somliga är mer pratsamma än ändra men alla är så glada och tycker att det ser rent och fräscht ut när jag är färdig. Man gör en god gärning och har kul samtidigt. En del gör kraftiga avtryck i mitt hjärta och om det inte vore Coronapandemi hade jag tagit hem någon till julen.

Jag jobbar några timmar här och där och är ledig för resten, kör hårt med min illbatting till hund gör jag då. Han blir ju skvatt galen när han ser andra hundar och blir alldeles döv på öronen. Skitjobbigt men det ordnar sig nog vad det lider, han är ju så ung … han är en vilding men hellre det än en hund som inte har några hyss för sig. Apropå hyss, lilla voff har problem med att vi ibland tittar på TV, så pass stora problem att han tuggade av båda antennsladdarna till TVn för ett tag sedan. Nya kablar är inköpta och väl gömda i en list som sitter utefter golvsockeln. Nu har han börjat med att hoppa upp i soffan och gå bananas när TVn sätts på och vi slår oss till ro för att se en film eller något annat.

Men han är bra go också min illbatting och fortsättningskurs i viltspår är han anmäld till i januari, min blivande viltspårschampion … Vi har också gått en bra kurs i allmänlydnad och det har funkat bra på kursen men sen kommer vi hem och lydnaden är som bortblåst när han ser en annan hund …* suck*

Så går vi mot ljusare tider nästa vecka, nu är det ju så jäkla mörkt och trist och grått, kan ju bli deprimerad för mindre. Efter den 21 december vänder det och det är det som jag har i focus nu, snart vänder det och blir ljusare.

Bless bless

3 kommentarer på “Inte så kul med jul

  1. Vilken hund, han tycker nog att ni har för mycket ”skärmtid”. Julen här hemma blir lugn och stillsam, det blir jag och en katt, så vi uppfyller med råge rekommendationen om att inte träffa fler än åtta personer. Har köpt lite färdig julmat och räkor till kissen, så får det bli i år.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s