Okategoriserade

Lersjön

Är våren på gång nu? Det kändes i alla fall som det i dag när jag tog en sväng vid Lersjön, Lina Naturreservat. Regn och åska i morse, regnet bara vräkte ner. Sen vid tioblecket klarnade det upp och jag stoppade in hund och storcanonen i bilen och for till Lersjön. Höll på att köra i diket för jag glodde så på en pippi …

Några få nyheter att berätta, allt såg nästan ut som förra gången. Kossorna har intagit sitt sommarbete och voff var galen. Första gången han ser en ko, en kossa råmade och voff skällde som en tok, så där höll de på på varsin sida sjön. Kon råmade och voff skällde tillbaka … Konstiga djur!

Ja sen kanske det var fler svarthakedoppingar än förra gången jag var där …

Sothönor fanns det också gott om

Sångsvanen ligger på ägg hoppas jag …

Sångsvan

Detta tror jag är Vätteros, en snyltrotsväxt. Jag är ganska säker att det är det efter jag googlade!

Jag googlade på den här siluetten också … Fiskgjusen har fem vingpennor precis som blå kärrhök … men jag vill tro att det är en blå kärrhök …

7 kommentarer på “Lersjön

 1. Härliga bilder från Lina. Svarthakedoppingen är ju riktigt snygg. Och tänk att den snygga rosa växten var en ”snyltare”. Varje gång vi besökt Lina så har det skjutits på avstånd och då blir Lucy avvaktande direkt och vill helst ta kortaste vägen till bilen. Tror det kan vara från Torsjödals skjutbana men vet inte. Hur är det på vardagarna (vi har bara varit där på helgen). Hörs det skott från skjutbanan då också? Voff är väl inte lika känslig för skott kan jag tänka så du kanske inte tänkt på det. Skulle onekligen vara kul att åka dit och kolla efter dom snygga svarthakedoppingarna.

  Gillad av 2 personer

  1. Jag har aldrig hört något pangande när jag varit där. Du har rätt, han blir triggad när han hör skott. Åskan i morse blev han dock inte triggad av. De små rosa blommorna har jag spanat på de senaste gångerna och i dag tog jag mig i kragen och tog reda på vad det var för sort. 😃

   Gilla

   1. Aha, då ska vi testa att åka dit en vardag och se om vi klarar oss från skjutandet. Åska går i regel bra här också, om den inte är precis över oss så blixt och dunder kommer samtidigt. Men då hoppar ju jag högt också så … 🙂

    Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket 😊 Ja den är ju mer långsmal tycker jag och den här var ju lite mer korpulent i kroppen. Men det var förbaskat långt avstånd och jag tog ett foto på chans, trodde aldrig det skulle bli något 😃

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s