Okategoriserade

Äntligen är han här

Som vi har väntat på denna lilla goding! Hemresan gick hyfsat bra, han skulle absolut sitta i mitt knä till en början och det hade jag inget emot. Säkerhetsselet jag hade köpt var för stort trots att det var den minsta storleken, så rätt som det var hade han det runt rumpan. Ja, och det slutade med att han fick använda mina armar som säkerhetsbälte. Frukosten som han fick på morgonen kom snart upp … vid tolv stannade vi för kisspaus och lite mat, den kom upp fem minuter senare och inte kissade han heller. Han spydde och sov, spydde och sov …

Han kissade inte på hela resan hem men när vi kom fram, då kissade han lääänge. Hungrig var han också …

Voff, gamla voff (?), min lilla voff, stora B, blev alldeles till sig i trasorna när han fick träffa lillskit (?), nya voff, lilla b! Det skulle undersökas minutiöst, varenda hårstrå skulle det nosas på och så den slutgiltiga dominanshandlingen, han drog lilla b under sig och skulle … ja ni fattar. Stackars lillskit, fattade ju ingenting. Så där höll det på hela kvällen, stora B skulle visa att han bestämde på ett sätt jag inte gillade. Det slutade med att vi sov hela gänget på nedervåningen, jag och lilla b i köket och Iceman och stora B i vardagsrummet. Det är öppet mellan kök och vardagsrum men just nu har vi satt dit en avskiljare så lilla b kunde känna sig fredad.

Avskiljaren är mest för kvinna är lat och orkar inte ta bort mattorna i vardagsrummet och så länge lilla b inte är rumsren har vi den på plats. Sen behöver han inte ha så stor yta att vara på, det räcker utmärkt med kök och hall.

I dag har det inte varit några dominanstendenser alls, de har faktiskt lekt på baksidan, jagat varandra fram och tillbaka men stora B är alldeles för burdus, lilla b flyger som en vante när stora B far fram som ett jehu. Han är väl van att med syrran då är det hårda tag, så det slutade med att jag fick ta i med hårdhandskarna på stora B. Han får faktiskt leka fint med lillskit och jag tror han fattade det, för han blev lite spak.

Sen fick jag ledsna ögat av stora B, det kändes som han sa till mig, Du bryr dig inte om mig längre matte, du har bara ögon för den där nya valpen. Så jag tog en promenad med stora B och talade om för honom att han minsann betyder lika mycket för mig som han gjorde innan lilla b kom hem till oss. När vi sen kom hem efter promenaden var stora B riktigt snäll mot lilla b, hur länge det nu varar. Jag har lite att jobba med här men om gamle voff är envis så är jag envisare, så det så!

Men han är ju en sötchock som heter duga den här lille herrn.

Samenäsets Stark aka Bruno aka lilla b

I dag testade jag ”åkpåsen” som jag sydde för ett tag sedan, jag blir ju ensam med vildbattingarna i morgon och måste hantera bägge jyckarna samtidigt. Den ena vill gå långt medans den andra inte har en susning om vad promenader är för något, han är mer som en staty, sitter där på gräsmattan och tittar på bilar och folk. Då är tanken att stoppa ner lilla b i påsen som hänger på axeln och gå på promenad med stora B … Vi får väl se hur det går.

I morse åkte Iceman till Granngården och köpte ny vattenskål, det visade sig ganska snabbt att lilla b är ett vattendjur till skillnad mot stora B som är en landkrabba. Den nya vattenskålen kan man inte bada i som man kunde göra med den gamla …

Fortsättning kommer …

Bless bless

10 kommentarer på “Äntligen är han här

  1. Grattis till den nya lilla familjemedlemmen … alltså, han är ju bara sååå vansinnigt sött lilla b. Men stora B är allt bra fin han också. Dom kommer nog att bli riktigt goda polare …

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s