Okategoriserade

I morgon fyller han 9 veckor …

Min lilla b, så gosig och lugn och ett riktigt matvrak. I dag köpte jag kycklinglever och gjorde i ordning, hundarna fick en varsin smakbit, B nosade på sin, lilla b högg sin bit plus mina fingrar, sylvassa tänder gör ont i fingrarna. Gott tyckte han att det var och ville ha en smakbit till. B är mer så där att det ska trugas gång på gång innan han bestämmer sig för att godbiten är ätbar. De gånger hundarna får mat samtidigt måste jag hålla koll på lilla b så att han inte stjäl maten för stora B (B delar gärna med sig och släpper maten till lilla b),sen när båda har ätit upp byter de matskål och slickar varandras skålar rena. Ingen disk behövs, skålarna blänker!

Valpsäcken jag sydde fungerar inte så bra, lilla b blev åksjuk, det gungade väl för mycket. Det blir till att bära valpen i famnen när han blir trött. Han säger till när han vill vila, sätter sig framför mig och flyttar sig inte. Bara att plocka upp honom och gå vidare. Stora B har jag satt fast i ett Baggenbälte, ett bälte med ”fjädring” som man spänner fast runt höften, då har jag bägge händerna fria till lillskit. Annars fungerar det riktigt bra med vovvarna, första eftermiddagen och kvällen var jobbigast, stora B skulle hela tiden tala om vem som bestämde genom att rida på lilla b. Andra dagen skällde han ut alla han såg när vi var ute och tredje dagen började B att utmana valpen i sin alltför hårda lek, sprang rakt på honom så stackars lilla b gjorde x antal kullerbyttor. Tänk när Baloo i djungelboken träffar Mowgli första gången och Baloo daskar till Mowgli i rumpan och Mowgli gör ett antal kullerbyttor … precis så. Nu är vi inne i uppfostringsstadiet, morrningar som inte är så allvarliga, bett i nacken osv. Allt som lilla b tar i leksaksväg blir han strax av med för stora B snor skojen av honom … men lilla b har börjat morskat upp sig och vill ta tillbaka skojsaken, det blir en dragkamp och ibland händer det att B släpper taget och ser jäkligt nöjd ut och andra gånger så ger sig inte stora B och vinner kampen för lillskit orkar inte hålla mot.

Min säng, mitt ben!

B har aldrig legat på sin bädd annat än när han fått en smakbit av något vi äter och då bara för att äta upp godbiten, sen har han gått och lagt sig på golvet någon annanstans. Vi tänkte att de kunde ju dela på den där sängen men vi får nog tänka om …

Det har slagit mig att det är väldigt likt människovärlden, syskon emellan som snor det yngres syskonets leksak bara för att den kan.

Till sist
har jag kommit fram till att stora B behöver kanske inte ha lika många (så mycket) långpromenader som han fick innan lillkusinen kom in i bilden, han får helt enkelt nöja sig med långpromenaden på kvällen tillsammans med Iceman och det Bruno och den här kvinnan orkar med under dagen. Han får nog tillräckligt med huvudbry för att sova gott om natten ändå, det ser lilla b till.

Det var allt för nu, bless bless

6 kommentarer på “I morgon fyller han 9 veckor …

  1. Idag har han alltså födelsedag.Grattis till lilla b som är en riktig sötchock. Men stora B är minsann lika fin han också men på ett mer vuxet sätt 🙂 Det är så roligt att få se bilder på de två tillsammans. Min säng, mitt ben! Jo, jo, den minen gick inte att ta miste på.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s