Okategoriserade

God fortsättning

Snart är det vår, vi går mot ljusare tider, som jag längtar. Varma solstrålar, fågelkvitter, blommor, blad och kanske ett bad eller två … Sen blir det sommar och ”hettvarmt” det gillar kvinna mindre, föredrar våren när solen värmer och det fortfarande är kallt i luften, den bästa tiden enligt kvinna.

För övrigt går valplivet vidare, det är som det är, avbryt det du håller på med, lilla b behöver gå på toaletten. Han har anammat hela framsidans tomt, visserligen inte stor men det är små tassar över hela pygmetomten. Små gula fläckar och bajskorvar här och där. Det går framåt med rumsrenhetsträningen, varje gång jag ser att han går mot ytterdörren klär jag på mig ytterkläder och tar ut lilla b, hittills har det lönat sig. Likaså när han vaknat efter han sovit eller lekt med B. Visst det händer fortfarande olyckor inne men jag ser framsteg och det är ett gott tecken. Förra veckan höll jag på att ge upp, han blir aldrig rumsren sa jag till Iceman, när lillskiten hade kissat en stor pöl på golvet.
När vi går ut på promenad är han så envis den lilla, ger sig inte fast B ryter ifrån. Låt bli mina bakhasor din lilla skit, nejdå, b fortsätter att bita efter Bjössis ben eller greppar ett stadigt tag om kinden på B och hänger kvar till B ledsnar och trycker ner lilla b i backen med ett morr som heter duga. Lilla b reser snabbt sig igen för att ta nya tag om Bjössis ben, envisa lilla skit. Jag håller på att lära honom att nej är ett nej, även mina bakhasor är ett föremål för attacker av liten valp med sylvassa tänder. Annars är han den mest gosiga vovve jag ägt, så kärvänlig och kramgo, sitter gärna i knät, älskar att bli klappad, kliad på magen och slänger sig på rygg så fort man visar en tendens till att böja sig ner för att klappa honom. Så gosig. Iceman sa i dag att nu har du fått din knähund du ville ha. 🙂

Det går även framåt med åksjukan som han lidit av något väldigt. Åka bil i fem minuter var ett litet elände men både i går och idag har det gått bra. Inget dregel i mungiporna eller på bröst och framben, det finns hopp med andra ord.

Tidiga morgonpromenader kan vara riktigt rogivande som i morse. Det var lugnt och stilla, inga bilar över huvud taget.

Iceman och B

Vi firade julafton för oss själva i går, nej hundarna fick inga julklappar, de fick saker häromdagen, aktivitetsgrej och ett ben … Kvinna fick däremot en husvagnsrock som jag önskat mig av tomten och Iceman fick ett par vantar. Husvagnsrocken ska jag ha i husvagnen, använda som en badrock bland annat. Vi har inte varit till husvagnen sen slutet av oktober och jag saknar husvagnen, det har inte varit läge att åka dit på ett tag men inom en snar framtid åker vi dit.


Till sist!
Igår var vi till mamman i mitt liv, hon var inte så snurrig som jag befarat men hon bor i tre rum utspridda lite här och där sa hon. Det bästa av allt, hon hade ingen amaryllis (se mitt tidigare inlägg) på sitt rum. Hon säger att hon trivs bäst att vara i det rum hon alltid är i när vi kommer på besök, sitt eget rum. Det gick riktigt bra och lättad blev jag som kunde lämna henne utan att ha dåligt samvete.
Bless bless

3 kommentarer på “God fortsättning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s