Okategoriserade

En härlig helg i hjulhuset

Nattsvart är det i skogen på kvällen utanför husvagnen, då är det bra med pannlampa när man ska ta sista kvällsrundan. Jag fick en jäkligt bra pannlampa när jag fyllde år i höstas och den uppskattas enormt den här tiden. Visserligen sken månen hyfsat bra och så var det stjärnklart, nej vi såg inte norrskenet som tydligen visade sig över hela Sverige. Det är väl samma gamla gröna sken som vanligt. Jag har sett det förut …
På lördagsförmiddagen tog vi en långpromenad med kära kusin och kusinmannen, hamnade mitt i jakten på, vad jag antar, hjort. Det blev till att välja en annan väg än den tänkta för utefter den planerade vägen satt det gubbar med gevär. Vem vill ha ett nackskott så där i förbifarten, antingen får man en förlupen kula eller också kanske man får en kula i benet för att man skrämde bort viltet … Så vi tog det säkra före det osäkra, vinkade glatt till gubbar med orange hjälm på knoppen när vi såg dem. Hej hej, vi vill inte störa er jakt! Tre hjortar med en hund efter sig fick vi se också. Hunden tyckte vi verkade roligare så han ville komma och hälsa men kusin motade tillbaks honom i skogen, tack och lov för det. Annars hade det blivit mer jobbigt för B och Iceman. B var mer eller mindre helgalen där ett tag när han kände vittringen av viltet. Lilla b har inte fattat galoppen med vilt än och så ska det förbli. Han var bara lite helgalen sådär allmänt, tyckte livet var stenkul alltså.


Det är många nya från Trosa Camping som har fått plats eller ställt sig i kö på Dragsvik. Det var ett Trosa gäng ute i helgen och kollade in campingen. Trosa Camping har fått en ny arrendator och som tydligen chockhöjt priset för säsongscamping + att man inte får vara i vagnen över vintern även om den får stå uppställd där. Hutlösa priser vad jag förstår!

B har upptäckt att man kan se ut på omgivningen om han hoppar upp i soffan, vilket han har börjat att göra när någon av oss lämnar husvagnen. Här spanar han efter husse som har gått en sväng till servicehuset.
Med två hundar blir det trångt i hjulhuset, står de inte i vägen så ligger de i vägen … eller så är gubben i vägen. 🙂

Sover som en stock gör han även om det inte ser särskilt bekvämt ut!
Stora B gillar att vara i husvagnen och lilla b tycker också att det är kul, det blir mer utevistelse av någon anledning, när vi är där.

Till sist!
Icemans pappa har gått bort, vandrat vidare till de sälla jaktmarkerna. Han fyllde 90 år i september så han har haft ett långt och bra liv. Den raraste svärfar man kan tänka sig och han är saknad av många. Iceman åker till Island i mitten på nästa vecka och blir borta en vecka, kvinna blir hemma med hundarna och ska följa begravningen via datorn. Eventuellt får jag möblera om mina veteranpoolskunder lite, jag vill inte lämna hundarna ensamma för länge, det är de inte mogna för ännu. Be kära kusin om hjälp kommer jag också att göra 🙂
Bless bless

4 kommentarer på “En härlig helg i hjulhuset

  1. Var ligger Dragsvik? Att inte tillåta folk att vara på en camping vintertid verkar synnerligen märkligt, är väl bra att folk är där och håller uppsikt. Jag var officiant på två borgliga begravningar i december, varav den ena även sändes via nätet, börjar bli ganska så vanligt. På den begravningen var det munskyddstvång för alla utom officianten (mig), så det kändes konstigt med ca 25 personer med munskydd i kapellet och ett gäng som satt hemmavid och tittade.

    Gillad av 1 person

    1. Dragsvik ligger innan västra stendörren utanför Nyköping, 6 mil från Södertälje.
      Visst är det galet att inte låta folk utnyttja sin husvagn på vintern.
      Det är munskydd på även på Island 🇮🇸

      Gilla

  2. Väldigt vad alla långcampare verkar vara förföljda. Men det verkar bra vid Dragsvik i varje fall. B ser väldigt intresserad ut där han sitter i soffan, har helkoll. Däremot avundas jag inte hans sovplats, ser allt annat än bekväm ut men … jag vet att hundar kan sova gott på de mest besynnerliga ställen.
    Beklagar er förlust.
    Sol idag och vinden har mojnat! Känns skönt …

    Gillad av 1 person

    1. Tack.
      Ja det kanske ger mer pengar med korttidscamping men då vill det till att alla platser utnyttjas …
      Bättre koll i soffan än golvet 😀
      Ja i dag är det riktigt skönt och fåglarna kvittrar för fullt, det gillar vi.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s