Okategoriserade

Det finns hopp

Solen lyser, fåglarna kvittrar, snön är borta! Nu är våren på ingång men några bakslag blir det väl som vanligt (ja, jag vet det är bara februari men jag längtar som en tok efter våren). I dag tog vi en lång och skön promenad i sakta mak. Det blåste rejält emellanåt men höll jag mig mellan husen i villakvarteret så var det helt ok. Sen sov hundarna gott i flera timmar och jag städade som vanligt, fasen vad sand de drar in. Nu efter senaste kissrundan sprang de upp på övervåningen och röjde. Efter en stund smög jag upp för att spionera på dem. Hittar B stående i vår säng och lilla b nedanför, då ”morrade” kvinna och B försvann slokörat en trappa ner. Jaja, det var ändå dags att byta lakan i sängen. Igår kväll var de bägge två i sängen och busade, jag fattar inte hur lilla b kom upp för han kan inte hoppa och B vet mycket väl att man inte får vara i sängen … Iceman kom på dem och röt till så de hoppade ner på golvet och fortsatte leken där.

Mitt förra inlägg kom aldrig ut på sidan, jag blev avbruten av bushundarna och sen glömde jag bort att publicera. Så det får bli en kort sammanfattning.

Två blötdjur!

Iceman åkte till Island tillsammans med sin son för att närvara på sin fars begravning. Själv deltog jag via datorn, laddat med näsdukar som jag aldrig använde, det blir inte riktigt på samma vis som att närvara i kyrkan. Svärfar har haft ett bra och långt liv och han var nog färdig med detta livet.

Jag hade planerat att åka till husvagnen den veckan Iceman var på Island men det satte vädret stopp för. Det varnades hej vilt om att den danska Malik var på ingång. Att vara själv där i mörkret under flera dagar var inget som lockade när jag tänkte efter ordentligt. Jag är bara så taggad på att få ordning på den där platsen så att den blir beboelig även utomhus.

I förtältet är det färdigt, det är bara utomhus som ska piffas lite …

Det ska införskaffas dynor till soffgruppen utomhus likaså en dynbox, en bänk och diskho ska också inhandlas. Jag vill kunna förbereda mat och diska utomhus … En grill måste vi ha, staketet ska målas och byggas upp på höjden med armeringsnät så B inte kan hoppa över när han ser rådjuren. Solcellslampor ska upp, gärna en annan belysning utomhus också som går på el. Det är becksvart kvällstid under vinterhalvåret. Jaja … Iceman har att göra … och kusinmannen 🙂

Lilla b har haft bajsfest nattetid ett tag nu. Han är pigg för övrigt, äter som vanligt och går upp i vikt men han bajsar inte kul. Särskilt inte nattetid, ibland väcker han Iceman mitt natten, ibland inte. När han inte har väckt Iceman så är det mycket att ta reda på, särskilt om lilla b klivit i skiten, då har han stämplat golvet … ja ni fattar. Nu är han satt på diet bestående av sej och ris, hoppas det ordnar sig. Läste någonstans att de kan bli dåliga i magen om de kastar i sig maten, vilket lilla b gör varje gång. Han är ett riktigt matvrak till skillnad mot B som är en finsmakare. Bjuda B på en rå köttbit är ingen hit, han äter inte det. Lilla b däremot, ja där får man akta fingrarna …

Vi var till husvagnen i helgen som var och jag måste bara visa stjärnhimlen, helt fantastisk …

Månen är på ingång och lyste upp lite …

Ja och när Iceman kom hem från Island hade han förstås garn med sig. Köper man Isländskt garn i livsmedelsaffären så är det halva priset mot här hemma, köper man däremot inne i Reykjavik i tuistbutik blir det dyrare …

Bless bless

4 kommentarer på “Det finns hopp

 1. På tal om hundar och bajsfest minns jag en morgon på 90-talet när jag bodde i hop med en kvinna på Söder. Mötte grannen en morgon med hennes lilla hund, men den stora, en grand danois, var inte med. Han hade under natten lyckats peta upp dörren till kylen och ätit upp ett kilo margarin, så grannen fick springa ut och in med den hunden hela natten.

  Gillad av 1 person

  1. Ojojoj, sicket elände. Lilla b kom häromveckan åt sin fodersäck som står i tvättstugan … det blev ingen bajsfest av det, för ”överskottet” kom strax ut samma väg som det kom in. Lilla b är inte som andra hundar, han är mer som en duracellkanin. Måste ha full koll hela tiden 😳

   Gillad av 1 person

 2. Oj så jobbigt med lilla b. Hoppas dieten funkar. Min förra hund, en Old English Sheepdog, blev också dålig i magen till och från och vi blev rekommenderade diet på kolja och ris av veterinären och det funkade. Hon kastade också i sig maten.
  Så mysigt det ser ut i förtältet, riktigt ombonat. Och natthimlen …. wow säger jag. Det har tydligen varit nätter med norrsken igen såg jag i LT imorse. Det skulle nog synas bra vid er husvagn.
  Ha en bra helg!

  Gillad av 1 person

  1. Tack, dieten har funkat men i kväll fick han vanlig mat så vi får se hur natten avlöper. Det är inte kul med problemmagar.
   Norrskenet missade jag, såg det också i LT i morse. Hoppas det blir repris i kväll. 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s