Okategoriserade

Jag funderar …

Har vi ett naturreservat inpå knuten tro …
Tog en promenad i skogen intill nu på förmiddagen, det var svårt. Jag har ju gnällt över skogen ute på Farstanäs men det här tog nog priset. Träd liggandes på korsan och tvärsan, rent av oframkomligt på sina ställen.

Vindfällen kors och tvärs

Gamla vindfällen såväl som nya ligger kors och tvärs över marken och försvårar framkomligheten för både gammal och ung. Gå i den skogen när det stormar gör jag inte!

Här i skogen brukar dagisbarn hålla till …

Sen undrar jag ju i mitt stilla sinne, hur går det med planeringen av Farstanäs camping, Södertälje Kommun? Har ni kommit någon vart med den blivande ekocampingen? Lika så, hur går det med gästhamnen? Ska vi ha några turister i sommar, eller ska vi vänta några år till?
När hotellet vid Maren och hotellet på Torekällberget är klara då väller det in turister i tokstan … sen får vi inte glömma hotellplanerna i AstraZenecas gamla huvudkontor! Arbetstillfällen blir det ju i alla fall … men turister, nja det tror jag inte på, snarare affärsmänniskor på besök till AZ och Scania.
Men vad vet jag, ingenting faktiskt men fundera det kan jag! Det behöver man inte ha så mycket IQ till. Inte vet jag vilket parti jag ska rösta på heller, inget parti är jag nöjd med, realistpartiet kanske …🙄 Absolut inte SD, så mycket vet jag i alla fall!
Sen ska trafikverket bygga ut motorvägsbron … då blir det mer kaos i tokstan, då flyttar kvinna till husvagnen på obestämd framtid, jag kan veteranpoola mig i Nyköping!
Så har vi sjöfartsverkets utbyggnad av slussen, kaos!

Nu ska jag sluta vara så bitter och gnällig … Enklast är att inte tänka på eländet.

två glada busar!

Bless bless

4 kommentarer på “Jag funderar …

  1. För att inte tala om när dom kommer att riva hela Lunakvarteret …. pust! Tror precis som du att inte speciellt många turister kommer att bo på hotellen utan mest affärsfolk. Fast under pandemin så öppnades ju möjligheten upp än mer för digitala möten så det kommer nog inte att bli lika mycket affärsresor som förut. När jag jobbade på Scania så började man minska på resandet för miljöns skull. Det tyckte jag var extra skönt som tröttnat på att resa. Och jag har svårt att tro att affärsresorna kommer att bli som innan pandemin. Men ”fina”? hotell kommer vi att ha. Det vid Maren ska ju bli vårt landmärke 😉

    När det gäller skogen intill dig så har samma sak hänt här efter stormarna. Vi har en liten skog där många barna passerar på väg till och från skolan och vi är många som går med våra hundar där. Förr när det blåste ner träd så röjde dom så stigarna var fria. Nu ligger träd kvar, i varje fall gjorde dom det för någon månad sedan, har inte gått där sedan dess för det gick nästan inte att ta sig fram. Fast så illa som det ser ut hos dig är det inte … ännu. Det kommer väl fler stormar kan jag tänka.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s