Okategoriserade

Ensam är stark

Ja, så är det kvinna är ensam, övergiven av mannen i mitt liv. Den kära mannen drog till Trysil utan mig, skitjobbigt! Kvar är jag med två hundar som vill åt olika håll, ett jäkla jobb att få dem att tycka som jag. Den ena vill gå framåt och den andra vill gå åt andra hållet. Sniffa på en fläck 2 meter bort, måååste dit kopplet räcker inte, klorna i backen och gör allt i sin makt för att ta sig dit, till fläcken … den andra kissar och rycks nästan omkull när B försöker få sin vilja igenom för jag har bägge kopplen i samma hand. Måste träna mer lydnad …

Jag VILL inte gå förbi den där timmerhögen!

Nu har lilla b börjat lyfta på benet när han kissar, inte varje gång men när han gör det så är det väldigt vingligt att stå på tre ben och får då B för sig att utforska en fläck en bit bort, ja då kan det bli en kullerbytta som heter duga.

Kvinna åkte till husvagnen några dagar, till tystnaden, mörkret, lugnet. Rogivande, en lisa för själen – dagtid! Kvällstid är något helt annat! Visserligen har jag en jäkligt bra pannlampa så jag ser var jag går, det är bara det när jag vrider på huvudet och står nästan öga mot med två par lysande ögon där i skogen då blir jag rädd, livrädd. Fantasin har ju inga gränser så det kan vara allt från varulv till gris. Hjärnan försökte tala om för fantasin att det bara var två rådjur men hjälpte det? Inte när det står två hundar bredvid som känner min panik och börjar morra och skälla på de två monstren i skogsbrynet. Lilla b är lika rädd som jag och morrar dovt där han står bakom mig. Hur gulligt är inte det 🙂 B står blickstill han också och skäller bara, drar inte i kopplet eller skriker som han brukar göra när han får syn på rådjur. Blev han också livrädd tro … Sen känner man sig ju bara skitlöjlig och går hemåt på darrande ben. Längtar till sommaren och ljusa nätter …

Stjärnklart

I alla fall, vi fick några härliga dagar med mycket sol och ingen blåst och mycket gjort. Tvättade fönstren på förtältet och lade dit en del av innergolvet, så mycket som gick och som jag hade med mig. Vinterstöttorna måste tas ner för att jag ska kunna lägga resten av golvet.

Hjälpredan är bara i vägen …

Sen ska utemöblerna täckas av och ställas iordning, armeringsrutnät ska sättas upp på befintligt staket, mer staket ska byggas (vill kunna ha hundarna lösa på den lilla tomtplätten), blommor ska planteras mm mm.

Under tiden vi väntar på den riktiga våren och man kan börja fixa på riktigt får man längta och planera och bara njuta av att en ny årstid är på ingång.

Badsäsongen är snart här pojkar!

Bless bless

6 kommentarer på “Ensam är stark

 1. Underbart. Upplever precis samma sak gällande det där med att de vill åt olika håll. Ser ut att vara mysigt med husvagnen och närheten till vattnet.
  Jag skulle också vilja ha en fristad där man kan få landa lite.

  Gillad av 1 person

 2. Oj, vilken dragkamp … lite lättare med vår lilla hund när hon försöker tala om att hon ”inte vill”.

  Hu, jag skulle blivit livrädd om jag såg två par lysande ögon. Hoppas det bara var rådjur så ni inte har några varulvar boende i närheten av husvagnen … 😉 Lucy brukar ibland ställa sig och titta rätt upp i skogen och morra. Då brukar matte tala om för henne att … ”nu snabbar vi oss hem” …
  Vårvärme på ingång. Och ljusare och ljusare kvällar så förhoppningsvis ska du slippa sådana obehagliga möten med okända iakttagande ögon.

  Gillad av 1 person

  1. Ja det är inte lätt när lilla b sätter sig på tvären, oftast byter jag riktning när han totalvägrar 😊 Det ska bli så skönt när det blir ljusare och kan jaga varulven på flykten. 😆

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s