Okategoriserade

Det är mycket som händer nu

Ändå händer ingenting …när jag tänker efter. Jag har så fel för det händer något hela tiden. Kvinna har blivit såld på Boule, det är väl det enda utöver det vanliga livet. I helgen var det Bouleturnering i Dragsvik, Iceman och kusinmannen deltog, kvinna deltog som publik, vilket var sjutton så spännande ibland. En riktig nagelbitare emellanåt och nästa år ska jag vara med och tävla.

Måste bara köpa nya klot, så jag har något att träna med.

Nästa som inte har hänt men ändå hänt, Lilla b har kommit in någon slags slyngelålder, vill inte lyda, går sina egna vägar och är totalt stendöv vissa gånger. Sen har han börjat att fälla också så sakteliga, det är stort. Han har en otroligt tjock päls och han har inte fällt ett hårstrå förrän nu då. inte undra på att han inte orkar med varma sommardagar. Stora B, han fäller stup i kvarten kan jag tycka men i alla fall två gånger om året fäller han ordentligt.

Så har vi haft besök av vänner från Strängnäs, alltid lika roligt att träffas. Egenodlad Västeråsgurka hade de med sig, så nu ska jag lägga in gurka, gud så gott!

Förra helgen hade vi besök av lillson och sonson, de tältade en natt och kamperade i vårt yttertält den andra natten, så de tältade väl egentligen bägge nätterna då kanske man kan säga.

Kallt som …. tycker E men badade gjorde de till slut!

Staketet runt uteplatsen vid husvagnen är färdig och i dag fick vi hjälp av kusinmannen att lägga den sista plankan. Det är tur vi har honom, annars hade vi inte varit färdiga med staketet på länge. Iceman har gjort mycket själv men kusinmannen har en viktig supervicerroll i det hela. Guld värt!

En överliggare, bra att ställa kryddor mm på när man grillar, öl bland annat.

Murre Muurika är också ett nytillskott som landade i vår ägo förra helgen, bästa köpet hävdar jag å det bestämdaste. Så roligt att laga mat på den och snart har jag kommit underfund med reglagen till gasolen också, det underlättar nog och gör maten mer aptitlig och inte så svart(!).

I dag plockade vi blåbär, jag och lilla b. Iceman och stora B var också med i skogen. Jag plockade blåbär, lilla b åt blåbär direkt från busken likaså Iceman och till slut även stora B. Kvinna fick ihop en liter och i morgon blir det blåbärspaj. Det finns så otroligt mycket blåbär i skogen nu och lingonen är på G … Snart kommer också höstkantarellerna, gud så gott!

Man kan göra typ blåbärspaj på Muurika … måste nog plocka mer blåbär och se till att ta havregryn med mig nästa gång vi åker ut, socker och vetemjöl har jag redan där, så roligt att testa.

En av alla fjärilar som besökte oss i helgen

Det var allt för nu, Bless bless

7 kommentarer på “Det är mycket som händer nu

 1. Hej Sylvia Trevligt att du skriver igen 😁 Vilken ras är dina hundar?

  Ha en fin sommar

  Med vänlig hälsning / Best regards Virve Skullman

  Gillad av 1 person

 2. Kul att du blivit boulefrälst Och så bra att lilla b börjat fälla, slyngelålder, jo jag tackar jag. Men det är kanske en fas han måste gå igenom.
  Jag har skördat mina första gurkor och lagt in. Lägger in för ett helt års förbrukning och det var hög tid för nya för nu håller vi som bäst på att göra slut på förra säsongen sista gurkburk.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s