Okategoriserade

Veckan som blev väldigt lång

I dag åkte vi ut till hundklubben och mötte Lotta och hennes hundar, det var riktigt trevligt och hundarna lekte som aldrig förr. Ja inte lilla b då, han försökte fortplanta sig mest hela tiden med Bjössis syrra, vilket hon inte var glad åt. Aska sa åt lilla b på skarpen flera gånger men han bara ruskade lite på sig och började om igen. Att det ska vara så svårt att ta ett nej! Stora B har i alla fall lärt sig att nej är ett nej.

I går rymde han den lilla slyngeln. Han kröp ur halsbandet och drog iväg efter katten som satt och vilade på vår lilla vägsnutt, sprang tvärs över vägen efter katten, sket fullständigt i bilen som kom åkande. Jag vet inte om han stannade för att jag skrek stanna eller om det var gärdesgården som hindrade honom, han stannade i alla fall så länge att jag fick tag på honom. Sen var det stora B som såg sin chans att dra iväg efter katten, jag blev arg och ruskade om dem båda två och sa åt dem att skärpa sig. Jag är glad att bilen hann bromsa in och släppa över den lilla slyngeln.

I söndags var vi hemma och såg efter vår eftersatta trädgård. Iceman klippte häcken på framsidan, jag gallrade ur den japanska lönnen och rensade faktiskt i rabatten på baksidan. Dubbelvikt över kompostgallret kunde jag riva bort en hel del men jag skulle vilja ta bort allt, alla blomster som finns i den rabatten …. Den stackars liljan som är så vacker när den blommar var full av liljebaggar, det är ett under att den lyckats producera en ynka blomma i sommar.

Japansk lönn

Kalas har vi varit på också, Lára fyllde tre år och firades med tårta och många presenter.

Mumsig tårta

Till hjulhuset åkte vi i torsdagskväll och åkte hem lördag förmiddag. Helgen blev lite konstig på det sättet. Lördag kändes som söndag och söndag kändes som måndag och måndag kändes som tisdag. I dag äntligen börjar jag inse att det är tisdag och inte onsdag. Jag hade storkameran med till husvagnen och passade på att ta lite foton på annat än hundarna …
Humlor fascinerar mig, tycker de är så häftiga. Att de kan flyga sin stora kropp med de små vingarna och att få en flygande humla på bild är också något som triggar mig. Spindlar kan vara vackra, med en kamera som skydd är de helt okej att krypa nära. I synnerhet färggranna spindlar … eller vita …

Det var allt för nu, Bless bless

3 kommentarer på “Veckan som blev väldigt lång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s