Okategoriserade

Äntligen hemma

Ja, nu är han hemma igen, Iceman. Tillbaks till det normala, Iceman går ut med hundarna på morgonen och kvinna sover vidare. Ett par dagar varade det, sen blev gubben sjuk! Han som aldrig blir sjuk, fick inte ens covid när jag låg hemma i det, inte ens vinterkräksjukan kan jag smitta honom med. Han blev sjuk, snörvlar och har sig, vilket elände. Det började lite lätt i lördags för att blomma ut i ordentligt i går under dagen. När Iceman är sjuk då är han sjuk, ingen ”man cold” där inte. När vi kom hem från husvagnen i går eftermiddag tog han tempen, 38,9 visade den. Kvinna skickade gubben i säng och där låg han tills det var dags för kvällspromenaden. Jag kan följa med sa han lite ynkligt. Nix det kan du inte svarade jag, får jag plocka ur diskmaskinen frågade han då. Ja det kunde han väl få göra. Jag tog ut jyckarna en och en, mycket enklare så men lilla b tyckte inte om att bli lämnad kvar.

I tisdags när jag gick ut med djuren på kvällen snubblade jag på ett av kopplen och stöp i backen, det är inte alltid bra med ”leende” koppel, slaka koppel. Den här gången var det mina knän som tog smällen, särskilt det ena knät. Hundarna blev alldeles till sig, undrade vad jag gjorde på marken och jag undrade varför människorna som såg det hela inte brydde sig utan bara gick förbi. Var de kanske hundrädda alla tre … Nåja, jag kom upp till slut och linkade hemåt. På Onsdagen kom Iceman hem och fick ta hand om djuren i flera dagar, ända till i går då han däckade av feber. Nu är knät hyfsat bra och jag kan gå skapligt bra även nerför trappor.

I fredags hade vi kalas här hemma på morgonen, lilla b fyllde 1 år, hipp hipp hurra! Han var lite brydd, får jag en kartong, vad ska jag göra med den? B fattade galoppen och började slita och dra i sitt paket och hittade snart godsaken däri. Lilla b fick lite hjälp att öppna upp kartongen och hittade godiset som han tog med sig bakom en fåtölj för att få ha den i fred.

Man ska tydligen äta det här ….

För övrigt då,
vårt kylskåp har börjat läcka vatten. När det först upptäcktes trodde vi någon av hundarna hade kissat på golvet men rumsrena bägge två … näe, så kan det inte vara. Sen såg vi varifrån vattnet kom, nu ligger det en handduk på golvet framför kylen. När kylen packar ihop är det väl lika bra att skaffa en frys också samtidigt … Vi har bott här sedan huset var nytt, 15 år och apparaterna börjar gå sönder. Tvättmaskinen är utbytt, inte torktumlaren den har vi i inte använt så mycket. En ventil i värmepannan gick sönder här i våras och en vattenkran i en dusch behöver bytas ut …. Att inte ugnen har gått sönder för länge sedan förvånar mig. Den använder jag väldigt mycket och jag vill byta ut den …

Bless bless

3 kommentarer på “Äntligen hemma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s