Okategoriserade

En kort helg i hjulhuset

Iceman kom hem med en förkylning till mig, jag har legat i soffan eller sängen i flera dagar, snörvlat och hostat. Vilket har varit oroväckande med tanke på att vi ska ha en reuninon här på lördag. Har jag fått covid igen, måste jag ställa in? Hemska tanke, Iceman åkte och köpte covidtest och kvinna hostade och hostade och spottade i teströret …

covidtest

Han, mannen i mitt liv, tog hundarna med sig och åkte till husvagnen i fredags. Kvar var jag hemma i stan, det var inte kul, alldeles själv ingen gubbe ingen hund. Nåja han kom hem sen eftermiddag och jag fick sällskap igen. Så kom lördagen och Iceman skulle åka ner igen till hjulhuset, paniken slog till och jag kraxade att jag vill följa med. Ska vi sova över då, säger han? Jag nickade och sa men vi har ingen mat … Vi har matlådor i frysen svarar han. Sagt och gjort, fram med några matlådor ur frysen och det nödvändigaste från kylen, så hämtade jag väskan som numer alltid står färdigpackad. Nu är jag klar att åka. Jag fick livsgnistan tillbaka när vi kom fram, solen sken och det var folk runt omkring. Jag tog hundarna, en i taget och tränade lite rallylydnad och inkallning. Stora B väntar snällt på sin tur men lilla b … han blir skogstokig när han blir lämnad kvar vid husvagnen och ser att jag och B gör något, skäller som en besatt. Så den här gången fick han sitta och titta på vid grusplanen, jag band fast honom i ett träd och det gick jättemycket bättre än att lämna honom vid husvagnen.

Två nöjda killar

På eftermiddagen kom lilla kusin och kusinmannen över på en öl. Det är mysigt att ha dem så nära och lilla b blir överlycklig när Olle kommer, det är hans bästis. B är inte lika imponerad av yrvädret, han följer efter dem när lilla b och Olle leker, muttrandes som en sur gammal gubbe.

Kusin och kusinmannen och Olle yrväder

I dag, söndag var det hemvändardag men innan vi åkte hem så tog vi en prommis i skogen.

Det finns en hel del svamp nu, massa flugsvampar, några riskor, en och annan sopp som passerat bäst före datum och några trattkantareller, ja och några gula kantareller också. Så i kväll blir det svampsoppa med en svampsmörgås till.

Nu väntar en vecka full av förberedelser och fix inför 10-års träffen med före detta arbetskamrater, det ska bli så kul att träffa alla igen.
Bless bless

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s