Okategoriserade

Så tomt

I dag tänkte jag ta en promenad i Tveta motionspår men jag ångrade mig när jag kom fram. Där stod tre bilar och alla hade hundbur i skuffen. Orkade inte med några hundmöten så jag snurrade runt och åkte vidare. Jag hamnade på andra sidan Måsnaren, bakom Coop. Lugnet infann sig, tomrummet som kom som ett brev på posten i morse, växte och blev ännu större. Herregud så fruktansvärt jobbigt livet kan vara ibland. Livet ger och tar … Lyssnade på en bok under promenaden men jag får nog lyssna om det avsnittet.

Vad ska jag göra frågade jag när min telefon ringde. Du ska landa i det här och bara ta det lugnt, det är ingen brådska fick jag till svar.

Mamma 331211 – 221013

Saknar dig ❤️ Du sa att du inte ville ha någon begravning, så nu står jag här och tittar ut över sjön, funderar på hur jag ska göra så att vi får ett avslut och du slipper vara med om en begravning.

14 kommentarer på “Så tomt

 1. Oj så jobbigt, förstår din saknad och tomhet. Ibland kan en begravning vara ett bra avslut. En begravning behöver inte vara en traditionell begravning bara ett avslut. Jag tycker inte du ensam ska ta ansvaret och inte vara ensam när du gör det. Kram

  Gillad av 1 person

 2. Beklagar sorgen och förstår att du saknar henne.
  Min make dog för ett år sedan och han ville absolut inte ha någon begravning … vi hade pratat om detta flera gånger och var överens – ingen av oss önskar en begravning. Sönerna var också införstådda i det och vi gjorde vårt avslut så att vi i familjen träffades vid den vackra Minneslunden strax efter att hans aska placerats där. Vi lade blommor och tände ljus och åkte sedan hem till mig och hade en liten minnesstund med god smörgåstårta och fina samtal om honom och allt han betytt för oss … och det blev ett fint avslut.

  Gillad av 1 person

 3. Beklagar förlusten av din mamma och förstår att saknaden är stor.
  Bra att du har barnen att resonera med. Det går att göra fina avsked utan begravning. Det gjorde vi för både min svärmor och min svärfar. Liknande som Anki beskrivit ovan.
  Kram till dig

  Gillad av 1 person

 4. Även om man vet att den dagen kommer så kommer den oväntat, det är ju en epok som tar slut när man inte längre har några föräldrar i livet. Min pappa lever ännu, fyller snart 85 och är väldigt pigg, min mamma är borta sedan väldigt länge. Detta med att inte vilja ha någon begravning är ju relativt nytt, så det finns ju inte så många traditioner att ta lärdom av, men tycker att mycket av de som nämnts ovan låter bra, värdigt och som ett fint avslut, för ett avslut vill man ju ha på något sätt.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, jag visste ju att hon skulle dö ganska snart eftersom hon varken åt eller drack något sista veckan . Samtidigt som det var en befrielse var det också en överraskning när hon väl dog. Nu vill jag bara ringa till himlen och fråga hur hon mår … 🤔 Ett avslut blir det på något vis annars kan jag inte gå vidare …
   Tänkte på dig idag när vi tog en promenad på Skogskyrkogården, vi kanske möter Melker här. 😃 Lilla b var på Bagarmossen, Animalen och visade upp sina ögon för ett gäng oftamologer och för att få tiden att gå tyckte jag det passade bra med en kyrkogårdspromenad.
   Allt gott.

   Gilla

   1. Jag var också på Skogskyrkogården idag, så vi kunde ha mötts. När min mamma dog (58 cancer) så åt eller drack hon inget sista veckan, för mig var det en befrielse efter fyra månaders väg mot döden. Som Platon lär ha sagt, man dör inte för man slutar äta, man slutar äta för att man ska dö, min mamma drog sig helt enkelt tillbaka.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s