Okategoriserade

Ett nytt ord

Veckorna rullar på, idag har jag varit föräldralös i en månad. Åkte upp till kyrkogården och hälsade på i minneslunden, det är fars dag så jag tyckte det passade bra. Jag köpte ett tulpanknippe och satte dit i minneslunden bland alla andra blommor och ljus.

Mineslunden

En sväng på stan gjorde vi också, hundarna behöver socialiseras lite. Det är inte så mycket folk på söndagar så det passar bra med en hundpromenad då. Duvor fanns det dock gott om till Brunos frustration. Vi inspekterade området bakom gågatan där det byggts om, en ny infart till Kringlan parkeringsgarage har gjorts och lite annat, fint blev det i alla fall.

På väg tillbaka till bilen så hamnade vi mitt i en polisjakt, en bil kom farande på Kaplansgatan i hög fart ner mot kyrkan och en polisbuss efter. Mannen som gick före mig på trottoaren var på väg att gå över gatan när vi hörde sirenerna, gubben hejdade sig i sista stund. Den jagade bilen svängde vänster mot Tom Tits, körde på fel sida om refugen och fortsatte bort mot snäckviken. Polisen efter och jag hoppas de fick fatt i fartdåren!

I går hade jag hela familjen här på ett förtidigt födelsedagsfirande, så härligt att vara tillsammans och jag fick fina presenter, dessutom behövde jag inte ha dåligt samvete för att inte tagit hit mamma. Hon hade ingen sjukdomsinsikt de sista åren och förstod inte riktigt att allt inte fungerade som det gjorde förr.
Vaddå, någon kan väl bära mig …

Till sist!

Lilla E har lärt mig ett nytt ord Hejgå, jag tycker det är ett smart ord. I stället för hejdå säger jag också hejgå numera. 🙂

Bless bless

6 kommentarer på “Ett nytt ord

  1. Lite jobbigt när äldre föräldrar inte inser vad dom klarar av och inte, jag har min pappa i livet, min mamma är död sen mer än 25 år. Min pappa är än så länge pigg, väldigt pigg, hans fru är dock ganska skruttig, men tack och lov inser hon sina begränsningar.

    Gillad av 1 person

  2. Visst är det fint vid vår minneslund. Jag har inte varit och tittat på nya området bakom gågatan ännu men jag planerar att göra det snart. Det var ju roligt att det blev fint. Vi behöver lite trevliga områden nere i centrum där det annars mest ser ut som en byggarbetsplats.

    Jaha ja, du hamnade mitt i polisutryckningen. Såg på polisens sida för händelser i stan att det var en polisinsats efter misstänkt narkotikabrott. Föraren vägrade stanna och polisen följde efter ända tills ”bovarna” stannade bilen och rymde till skogs. Men gripanden har gjorts. Det är ju mycket polisaktivitet här i stan nu. Vi ser polispatruller på vår gata varje dag.

    Hejgå … ett väldigt bra ord (men stavningskontrollen försökte hela tiden ändra till hejdå 🙂 )

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s