Okategoriserade

Det går i ett

Jag har väl aldrig haft så mycket omkring mig sen jag gick i pension. Kalendern är fullklottrad och jag är helt slut, utbränd kanske, slut i kropp och knopp. Nu har jag tagit åt mig ett nytt jobb på Veteranpoolen också och det gör ju inte saken bättre. Jag håller hårt i mina lediga måndagar men dom ryker väl också snart eftersom jag har så svårt att säga nej. I morgon är det just måndag och jag ska gå på bio med Veteranpoolen, vi ska se ”a man called Otto”.


I dag var vi på viltspårskurs, jag och lilla b. Sista tillfället för den här kursen och nu ska vi träna vidare innan jag anmäler honom till prov. B ska också få en ny chans att visa vad han går för, han är lite ofokuserad i starten sen efter att ungefär halva spåret har vimsats bort kommer han på vad han ska göra och går som tåget. Dagens kurs tog verkligen musten ur lilla b. Ett gemensamt spår för fem hundar där de fick spåra en bit var. Mycket att hålla reda på, många olika dofter i marken, många hundar dessutom. Han skällde som en tok i fem minuter sen blev han tyst men så ofokuserad på uppgiften har han aldrig varit. Han var helt slut när vi drog oss hemåt, sen har han sovit hela eftermiddagen.

Leftie har bara två veckor kvar med armen i band, det är fasen så segt tycker till och med jag. Sen blir det rehabilitering hela sommaren. Undrar hur det ska gå, jag som har planer att göra om på baksidan här hemma. Just nu så är trädgården värre än värst, jag vill ta bort alla rabatter, jämna allt med marken och göra … ja, jag vet inte. Inte ha blomrabatter i alla fall, den lilla skithunden är en äkta trädgårdsmarodör. Han biter av grenar från buskar, blommor, mina klematisar har han bitit av, eller så lägger han sig mitt i blomrabatten för där är det svalt. Suck!

Min historia
Jag har kommit in i en återvändsgränd vad gäller min biosläkt, tvärstopp och jag kommer ingenstans. Så jag har börjat på ny kula med mina adoptivföräldrar. Jag tog bort det gamla släktträdet med mamma och pappa och började om från scratch, man kan väl säga att jag har fått blodad tand vad det gäller släktforskning. Jag kan ju mer nu, vet lite bättre vad man ska tänka på och att källan är viktig att ha med. Men även en källa kan ha fel har jag upptäckt. Plötsligt hade det tillkommit en son hos pappas morföräldrar men det visade sig att den sonen var en av pappas mostrars fästman. Det är lätt att forska när man sitter på lite egen bakgrundsdata. Den som skrivit av kyrkoböckerna har nog lite problem att tyda prästernas snirklar, på ett ställe fick pappas mormor heta Kerstin i efternamn. Nu visste jag att hon hette Stenström och när jag kollade kyrkboken extra noga förstod jag att det var lätt att tyda Stenström till Kerstin. Pappas historia är också intressant, han växte upp hos sin mormor och morfar och två mostrar. Det visade sig senare att den ena mostern var hans mamma.

Till sist
Jag känner mig bestulen på min bakgrund, jag önskar att jag tagit reda på det jag tagit reda på mycket tidigare. T.ex. att jag hade ett annat efternamn de första två åren i mitt liv. Nu är det som det är och jag får väl helt enkelt acceptera det. Men mammas handlande kan jag nog aldrig förstå.
Bless bless

4 kommentarer på “Det går i ett

  1. Jo du, att vara pensionär är tidvis hektiskt! 😀
    Som skilsmässo- och fosterbarn har jag konstaterat att blod inte är tjockare än vatten – de som har gett oss en kärleksfull och trygg uppväxt är våra riktiga föräldrar.

    Gillad av 1 person

  2. Trevligt med nya bloggar, speciellt såna som handlar om det vardagliga livet.
    Detdär med att inte kunna säga nej känner jag mer än väl till, men har blivit bättre på det. När man väl fått smak på en ledig dag, då man får göra vad man vill, då vill man inte missa den… Så håll hårt i Måndagarna dina.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s