Släktforskning

Ett steg framåt

Jag har träffat min syster igen. Nu har vi träffats två gånger och nästa date ska vi träffas hemma hos mig. Jag är så jätteglad att hon vill ha mig i sitt liv. Vi träffades på restaurant Kvarnen på söder, åt en bit mat och drack vin (ja, jag tog en öl också). När vi skildes åt fick jag en förhandstitt på hennes äldsta son som kom för att hämta henne, det är lyx att ha hemmaboende barn med körkort. Själv har jag passerat den tidslinjen och tog pendeln hem till Södertälje.

Hemma väntade Iceman som var väldigt nyfiken på hur vår träff hade varit.

Släktforskningen går framåt vad gäller mina adoptivföräldrar men inte med min biosläkt, där står jag och stampar. Jag har hittat en del intressant information om min pappas morfar, han var en barnhusunge med ett nr och okända föräldrar så där är det stopp. Han bytte även efternamn när han var 17 år, bara så där! Sen har jag hittat lite annat roligt också om pappas pappa, han har inga barn enligt kyrkoböckerna. Jag ringde skatteverket häromdagen för att begära ut bouppteckningen efter gubben men det var lång kö i luren så jag får ringa en annan dag. Det här är ju jätteintressant att forska i och jag fattar nu varför mamma blev så arg, när jag berättade för henne för flera år sedan, att jag börjat släktforska. Det finns några skelett i garderoberna om jag säger så.
Sen har jag gått med i Södertäljes släktforskarförening och samtidigt anmält mig till en grundkurs i släktforskning, jag är så taggad att allt annat är skjutet åt sidan.

Till sist
Jag är oerhört less på snön som ramlar ner lite då och nu, jag är inte så bra på att skotta bort eländet, vill ha vår. Jag vill se tussilago, blåsippor i backen, gräset växa, fåglar kvittra och solen lysa.

Bless bless

5 kommentarer på “Ett steg framåt

 1. Det där med släktforskningen verkar väldigt intressant. Men måste tydligen vara beredd på en del överraskningar. Håller med dig om snöandet. Nu börjar man bli riktigt trött på vintern. Det räcker till med allt annat elände. Det där ölglaset ser inbjudande ut. Fin bild!
  Ha nu en fin söndag!

  Gillad av 1 person

 2. Hej!
  Så spännande det låter.
  Jag är också adopterad och har försökt luska i mina rötter men det visade sig vara jättesvårt då min biologiska mor (har träffat henne och hennes nuvarande familj, dock inte min biologiska far) också i sin tur är adopterad så där fastnade jag tyvärr.
  Har dock släktforskat lite i min aktuella familj och det är rätt intressant. Min mormors farmor var roddare i Stockholm och rodde faktiskt dåvarande Kungen över Mälarens vatten. Det är coolt tycker jag.
  Är nyfiken på hur du jobbar dig fram i din forskning så hänger med här via dina inlägg.
  /Malin med. Suki & Ninja, även de snöälskande lapphundar

  Gillad av 1 person

  1. Åh, så spännande att höra. Jag har begärt ut information om min biologiska mamma från riksarkivet och min första tid i livet fick jag från regionsarkivet liksom adoptionshandlingarna. Arkiv digital är också en guldgruva, gratis första dygnet och endast 50 kr första månaden, sen blir det dyrt …
   Fortsätt och gräv, du hittar nog svar vad det lider.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s