Okategoriserade

Lite smått och gott

Vilken helg jag har haft, vilka veckor det har varit. Full rulle hela tiden och mycket har hänt, knappt jag hunnit med. Först måste jag berätta om ”Je m´apell Agneta”, helt underbar bok, jag lyssnade på den och med Emma som läste sin egen bok blev den ännu bättre. Så när ”Au revoir Agneta” kom ut lyssnade jag även på den och jag blev inte besviken. Jag ville dit, till Agneta. Dricka vin, äta ost, umgås med alla karaktärerna i boken och bo i klostret. Så kom ”Au pif, den sanna historien om Agnetas kloster” Jag måste bara ha den, så jag köpte den fysiska boken och kom nästan till Frankrike.

Det är min nya bibel och det finns så mycket gott och härliga berättelser i den boken. Tomatsalladen var den första att göra av alla recept och den gick åt som smör, den tog slut först av allt jag hade dukat upp. Au pif är helt min filosofi, man går lite så där på känsla och byter ut ingredienser man inte gillar och det kommer bli jättegott i alla fall. Perfekt är tråkigt. Friterad kapris …. guda gott! Jag är salig. För att inte tala om tonfisk och bacon, jag har inte testat och en märklig kombo kan jag tycka men det låter gott, måste testas, ja alla recept ska testas vad det lider.
Nu blev jag hungrig.

Förra veckan åkte vi in till Volvo, bara för att titta. I fredags hämtade vi och lämnade bil på Volvo, ibland så händer det bara saker utan planering.

Eftersom vi ändå hade spenderbyxorna på åkte vi och tittade på en nyare husvagn också och den hämtar vi på fredag som kommer. En husvagn jag haft span på någon månad eller två, nu är den min. Ugnen är ett måste i husvagnen, lagar mycket mat i ugn.

Lite nyare, lite fräschare än den vi har nu och lite längre.

Så, igår var det höjdpunkten vi alla väntat på ett tag. Min syster med familj kom på besök, mina barn och barnbarn kom också, det var bara E som inte hade sin käresta med, hon var uppbokad på annat håll.
Jag hade bakat pajer och bakat bröd, friterat kapris och en tomatsallad au pif och en vanlig trist grönsallad.

Sen blev det kaffe och kladdkaka efteråt. Jag tror att alla blev mätta och belåtna. Tänk, jag har fått en syster och svåger på gamla dar och syskonbarn. Livet är bra märkligt ändå. Jag är moster, fasen vad kul.

Kabe, alltid Kabe! Jodå, jag har tittat på andra husvagnar också men jag hittar alltid något som jag inte gillar på andra märken. Polar till exempel men näe, då sa magen nej. Magen riktigt skriker ut sin förtvivlan, lite märkligt för jag har haft andra husvagnar i mitt liv som inte varit Kabe och det funkade riktigt bra. Jag litar på magkänslan, den brukar ha rätt. Kanske för att den första husvagnen jag spenderade semestern i var en Kabe. En sprillans ny Kabe Rubin köpte mina föräldrar när det begav sig. Inga finesser över huvud taget. Det var kylväska och kylklampar och pumpa vatten med foten så hela husvagnen skakade. Gud vad jag hatade att vakna till mammas vattenpumpande för att koka kaffe på morgnarna. Ingen toalett fanns det heller, det var pottan eller servicehuset för de behoven. Jag minns när vi var och handlade en gång på semestern, jag var så sugen på blåbärspajen som låg där i frysdisken. Det går inte sa mamma, vi har ingen ugn. Kanske därför det är viktigt med ugn. Fast nu skulle jag inte köpa en Frödings blåbärspaj, jag skulle plocka blåbär och göra egen paj.

Min kusin och hennes kompis, min morbror, mamma, pappa och jag och Lisa husvagn. Tonåring som jag var tyckte jag inte om husvagnslivet men det blev mycket mycket roligare när vi åkte tillsammans med morbrorn och kusinerna. Nej, jag glömmer inte bort dig ❤

Bless bless

6 kommentarer på “Lite smått och gott

  1. Jag har också läst Jem apell Agneta eller vad den nu hette och jag älskade också den. Jag har sett att en fortsättning finns, är den lika bra? Har funderat på att köpa den men har blivit besviken på fortsättningsböcker flera gånger så jag har inte beställt den.

    Gillad av 1 person

  2. Härligt inlägg som påminde om vår ”bara kolla in husbilar” för många år sedan. Vi köpte direkt en begagnad som var ny, två turer hade de tidigare ägarna kört bilen, sen sålde de tillbaka den. Tur för oss som fick underbar tid med den. Sen sålde vi husbilen och spontan tittade på sommarstugor i Roslagen, i en radie om tio mil från hemadressen. Titt nr två köpte vi en kåk. Vi är spontana av oss, fast vi då sa ”nu ska vi verkligen inte ha bråttom” . . . morsning korsning. Så jag trivdes med att läsa ditt inlägg, påminner om mig själv, lagandet av mat osv. Kram o tack för mysig läsning. 🌷

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s