Okategoriserade

Det var en härlig Påskhelg

Nya husvagnen är på plats och den gamla är borta. Vi hade ju först avtalat att hämta nya husvagnen i slutet av mars men sen kom jag på att det är ju sommardäck på bägge husvagnarna. Vi ändrade till tisdag 4/4 istället, även om snön var kvar så var det snöfritt på vägarna. Vi baxade, fixade och trixade och till slut kom hon ut från sin plats, gamla ”Kabelina” och så kopplade vi på och körde 13 mil till Caravanhallen i Haninge. Gjorde upp affären, kopplade på ”Darling” och körde tillbaka 13 mil. Att få in Darling (den nya Kaben) gick betydligt enklare eftersom den är utrustad med flyttmotor (mover). Hur kul var inte det att ratta husvagn med en mojäng som man höll i handen, jag kunde ha hållit på länge med det.

Så åkte vi ner till Husvagnen på skärtorsdags eftermiddag, nu skulle alla prylar in i nya husvagnen och tältet skulle förankras i vagnen. Vi hade förvarat allt från gamla husvagnen i förtältet. Till glädje för mössen, de har haft party där kan jag berätta. De hade boat in sig rejält i en av filtarna, den billigaste tack och lov, så den åkte i soporna. Kissat och gnagt på mitt påslakan hade de också gjort. Min enda tanke när vi lade ut allt i förtältet var mögel, det får inte mögla, så jag hade dragit över en stor pressening över dynor och täcken mm. Det hade inte möglat men det fanns musskit i mängder. Nu är allt tvättbart hemma för en omgång i tvättmaskinen.

En långhelg med fix och piff, iordningställande av husvagn och förtält. Vaddå påsk, glöm det, har inte haft en tanke på påskpynt. Inte hemma, inte i husvagnen men jag fick en påskhare av kusin och en liten liten tupp hade jag också som jag ställde fram på bordet.

Nu ett tag framöver hittar vi ingenting, var placerade jag den grejen? Det blir till att leta, öppna skåp, dra ut lådor tills man finner det man söker. Sophinken och bestickslådan är på andra platser jämfört med den gamla Kabelina, det lärde jag mig ganska snabbt men resten av prylarna, ja dem letar vi efter ett tag till. Sen flyttar man om i skåp och lådor för det är inte optimalt med badhandukar eller städprylar just där … till slut blir det bra.

Lilla b fann sig till rätta ganska snabbt, bägge hundarna undersökte husvagnen väldigt noga när de kom in i den första gången. Lilla b som sällan hoppade upp i soffan i gamla vagnen gjorde det ganska snabbt i den den nya. Stora B däremot, honom hittar man nästan varje morgon i soffan, i ny som gammal vagn.

Det var en bra helg, middag tillsammans med kusinfamiljen på påskafton och mycket hjälp av kusinmannen med allt möjligt under hela helgen. Det är vi så tacksamma för.

En flaska bubbel hittade jag i kylskåpet när jag stoppade in kylvarorna, den såg jag aldrig när jag gick igenom husvagnen med försäljaren, ändå öppnade jag kylskåpet när han förklarade att det finns ett värmeelement man kan sätta i gång mellan kyl och frys, för att förhindra kondens på sommaren. Sen berättade han mycket mer om hur sakerna fungerar och var man sätter igång allt. Jag kommer ihåg ungefär hälften.

Längtar redan till nästa helg, faktiskt lite extra mycket, eftersom jag glömde min stickning där i husvagnen. Jag får helt enkelt leta reda på ett annat bortglömt projekt om jag vill sticka.

Hundarna är trötta efter husvagnshelgen (de är ute så mycket mer än vad de är här hemma), jag är också trött efter denna helg.
Bless bless

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s